SANDIKLI TSO GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU VE KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU OLUŞTURULDU
2015-01-20

05.01.2015 günü Afyonkarahisar TSO da yapıla ikinci seçimde  Mimar Asım ORHAN İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Vekilliğine. Yine Çiğdem ELİBOL ‘da İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra komitesi ne seçilmişlerdir

Sandıklı TSO Genç Girişimciler Kurulu Mimar Asım ORHAN ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, Sandıklı TSO Genel Sekreteri Mustafa OĞUZ ‘la beraber ilçemiz Kaymakamı Faik Arıcan 14.01.2015 Çarşamba günü bir nezaket ziyareti yaparak çalışmalarına başlamıştır.

İL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU

İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi toplantısında Başkanlığı Hasan Mert Özdeğirmenci Başkan yardımcılıklarına ise Bilal Özharputlu, Cihat Özcan, Mehdi Sarıtaş ve Asım Orhan seçilmiştir. İcra Komitesinde ise Abdullah Hocaoğlu, İhsan Şengül, Nihan Filizatan, Burak Aşkın, Cihat Özcan, Cihan Özcan, Mehmet Pekin, Hasan Ergün, Hasan Basri Kantar, Yakup Suna, Umut Ali Özilter ve ATSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Ramazan Avcı, ATSO Genel Sekreteri Süleyman Uğur Ünsoy yer almıştır. Kurul Sekreteri de ATSO Kalite ve Eğitim Sorumlusu Okan Uyanık olarak belirlendi.

GİRİŞİMCİLER KURULLARI HAKKINDA

Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu, TOBB bünyesinde genç ve kadın girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari bir kuruldur. Kurul aynı zamanda genç ve kadın girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulmuştur. Ülkemizdeki genç ve kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün geçler ve kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmenin yanı sıra; Gençlere ve Kadınlara kişisel gelişim yollarını öğreterek kariyer geliştirme fırsatları sunmak gibi görevleri olan TOBB GGK ve KGK bu kapsamda; Girişimci ruhlu kişilere, bu özelliklerini daha etkili ve verimli kullanabilmelerini sağlayacak ve iş kurmayı düşünenlere kuruluş ve devamında işi sürdürme süreçlerinde ihtiyaçları olacak temel bilgileri vermek ve yol göstermek amacıyla seminer, panel ve bunun gibi eğitim etkinliklerinde bulunmak, genç ve kadın girişimcilerin deneyimli girişimciler yanında staj yapmalarını sağlamak, yurt dışında, özellikle AB ülkelerinde yabancı girişimciler yanında kısa süreli staj imkânları yaratmak, koçluk sistemi geliştirerek yeni iş kuran girişimcilere deneyimli girişimciler tarafından belli sürelerde destek sağlamak, TOBB ve illerdeki odaların öncülüğünde çeşitli illerde “Genç ve Kadın Girişimci Eğitim ve Danışma Merkezleri” açmak ve bu merkezlerde özellikle AB ve diğer uluslararası genç ve kadın girişimci kaynakları konusunda araştırmalar, risk sermayesi, Euroawards gibi konularda danışmanlık yapmak. Genç ve Kadın girişimcilik konusunda detaylı bilgileri ve olanakları güncel olarak sunan bir “Genç ve Kadın Girişimciler Web Portalı” hazırlamak gibi çalışmalar yürütmektedir