ODA TARİHÇESİ

Elimizdeki resmi Osmanlı Salnameleri ve arşivlere göre, Sandıklı'da ilk Ticaret Odası 1876 yılında kurulmuştur. Evliya Çelebi'nin, Seyahatnamesi'nde ise Ticaret Odasının 1880-1885 yıllarında Sandıklı'da kurulduğu belirtilmiştir. Oda 1959 yılında kapanmıştır. 01.01.1966 yılında tekrar açılan Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası, halen faaliyetine devam etmektedir. Odamızda 7 meslek gurubunda 15 meclis üyesi, 5 Yönetim Kurulu, 1 Genel Sekreter, 1 Ticaret Sicil Memuru ve 1 Hizmetlisi ile kendi mülkiyetinde bulunan 117 m2 arsa üzerinde 5 katlı binasında hizmet vermektedir. Ayrıca mevcut binanın yan tarafında bulunan 131 m2 arsa üzerinde 5 katlı kaba inşaatı bitirilmiş durumdadır. İnşaat bittiğinde 250 m2, 5 katlı binada hizmet vermeye devam edecektir.

Kuruluşundan bugüne, yıllara göre Ziraat, Ticaret ve Sanayi Odası olarak hizmet veren kurumumuzun birimlerinde görev yapanların listesi:

1293-1876 TİCARET ODASI

Aza: Hacı Hasan Efendi
Aza: Mehmet Ali Efendi
Aza: Hacı Mustafa Efendi

31 Mayıs 1910 tarihli Ticaret ve Sanayi Odaları Nizamnamesi ile Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ziraat Odaları müstakil kuruluşlar haline gelmiştir.