YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR
2013-04-05

Sandıklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘’İnşaatlarda Kullanılan Yeni Yalıtım Tekniklerinin Yerinde İncelenmesi” “2011-1-TR1-LEO02-25693” sözleşme numaralı projemiz 2011 yılı Leonardo da Vinci Programı Hareketlilik Projeleri Teklif döneminde sunulan 2550 projeden birisi seçilerek Avrupa Birliğinden destek almayı hak kazanmıştı. Konu ile ilgili Katılımcı sertifikaları, katılımcılara takdim edildi. Sertifika töreni ve proje ile ilgili Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.  Buna göre;

Birinci etapta 2012 Ocak ayında 8 genç arkadaşımızı Belçika’nın Brüksel kentine, İkinci etapta 2012 Temmuz ayında Almanya’nın Hamburg kentine 8 genç arkadaşımız, üçüncü etapta 2013 Ocak ayında ise yine Almanya’nın Hamburg kentine 8 genç arkadaşımız olmak üzere  toplamda 24 genç arkadaşımızı gönderdik.

Üçüncü etapta gönderdiğimiz ekip 26 Şubat 2013 tarihinde proje dâhilinde; ısı ve ses yalıtımı, enerji tasarrufu, çatı yalıtımı ve çatı katı kullanımı, çatı enerji tesisat montajı, ısı yalıtım, mantolama, uygulama, inşaat malzemelerinin seçimi, inşaat cephe kaplama ve sıhhi tesisat yalıtımı konularında yerinde bilgi alarak ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren alanında uzman firmalar ve bu firmaların tecrübe , bilgileriyle uygulamalı olarak profesyonel eğitim alarak döndüler.

Avrupa’ya kursa giden toplam 24 arkadaşlarımız burada da inşaatlarda sıva, boya, alçı gibi inşaat işlerinde çalışanlardandı. Projeden yararlananlar inşaat sektöründe faaliyet gösteren alanında uzman firmalar ve bu firmaların tecrübe ve bilgileriyle uygulamalı olarak profesyonel eğitim alarak döndüler.

Projeye ile yurt dışına giden arkadaşlarımızın, bu projeden edindikleri tecrübeleri, bölgemizdeki diğer kurumlar ile Esnaf ve Sanatkârların yararlanması için yaygınlaştıracaklarından eminiz. İlk ekiple giden arkadaşlarımız binalarımızda yalıtım ve izolasyon çalışmalarını, bir kısmı bir araya gelerek bir kısmı da kendi işletmesini kurarak çalışmalarına devam ediyor. Projemizi başarıyla tamamlanması ve projemiz sayesinde yapılan bu çalışmalar bizlere heyecan veriyor.

Yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında hazırlanan Katılımcı Sertifikaları Afyonkarahisar Vali yardımcısı, AKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı, Sandıklı Kaymakamı, Sandıklı Belediye Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı ve Sandıklı Daire Amirleri, Afyonkarahisar ESOB Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, Proje ortaklarımız ve geniş halk kitlesi önünde katılımcılara sertifikaları törenle takdim edildi. Sertifika töreninde konuşan Sandıklı Esnaf Odası Başkanı Hasan MUTLU dokümanların daha fazla meslektaşlarımıza ulaşması için çoğaltılarak ilimizdeki meslek kuruluşlarımıza, katılımcı kuruluşlarımıza ve ayrıca silsile yolu ile Bakanlığımıza gönderileceğini bildirdi.

Sandıklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan MUTLU başta LLP, Leonardo da Vinci, MobPLM kapsamında projemize destek veren T.C. Başbakanlık DPT Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına, Yurt dışında partnerlik yapan Belçika Brüksel’de MDConstractors ALGEMENE CONTRACTIEWERKEN’e ve OCMS BELGIUM SPRL’ye,  Almanya Hamburg’da IBBFEInternationaleBerufsbildung, Beratung, ForschungEntwiclung ortaklarımıza, AKÜ Maden Mühendislik Fakültesine, Afyonkarahisar Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanlığına, Sandıklı Kaymakamlığına, Sandıklı Belediye Başkanımıza, Kent Konseyi Başkanımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına, Halk Eğitim Müdürümüze, Proje ortaklarımıza, bizi her ortamda destekleyen yerel kurum ve kuruluşlara teşekkür etti, şükranlarını sundu.

Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı  olarak LLP, Leonardo da Vinci, MobPLM kapsamında projemize destek veren T.C. Başbakanlık DPT Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına, eğitime Avrupa Birliği boyutu kazandırılmasına vesile olanlara şükranlarımızı sunuyoruz. Benzeri her türlü konularda odamıza düşen bir görev olması durumunda daima yapmaya hazırız. Proje sayesinde başta kurumumuz olmak üzere Sandıklı halkımız ve diğer Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerimiz bilgi birikimlerine AB boyutu kattılar. Farklı kültürleri yerinde gördüler. Başta bu projede katılımcı kurumları tebrik ediyor tüm kurumlara örnek olmasını diliyoruz.  İlimizde AB projeleri ile 24 gencimize iş istihdamı oluşturulması nedeniyle Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odamız Yönetim Kurulu ve üyeleri adına büyük bir mutluluk içindeyiz.